peach-image-free-1

Türkiye'nin her yerinde yetiştirilmekle beraber, üretimin yarısı Marmara bölgesinde yapılmaktadır. Akdeniz bölgesinde erkenci çeşitleri, Marmara ve Ege bölgesinde ise geççi çeşitleri üretilmektedir. Türkiye'de üretilen şeftali genellikle sarı etli çeşitleridir. (Erkenci: Eralyred, orta erkenci: Dixired, Cardinal, Red Globe, geççi: J.H Haale, Cresthaven, Monroe, vs.). Yarma şeftalinin çekirdeği kolay ayrılan eti sıkı olan bir çeşittir. Meyveleri büyük, eti sert, aroması yüksek ve hoş kokuludur. Taze tüketiminin yanı sıra, konserve ve meyve suyu için spesifik çeşitler üretilmektedir. Son yıllarda tüysüz oldukları için, nektarin çeşitlerinin üretiminde ve ihracatında bir artış gözlenmektedir.

Yetiştirildiği Bölge: Marmara, Ege ve Akdeniz
Pazara Sunum Dönemi: Mayıs - Eylül