Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin sahil kesimlerinin doğal bitkisi olan incir, taze sofralık ve kurutmalık olarak yetiştirilir. Ege Bölgesi'nde genelde kurutmalık, Akdeniz ve Marmara bölgesinde sofralık üretilmektedir. Bunların içerisinde ihracata uygun çeşitler genelde mor ve siyah renkli incirlerdir. Dünyanın en kaliteli siyah inciri olan "Bursa Siyahı", sahip olduğu olağanüstü tat, sert meyve yapısı, meyve iriliği ve uzun raf ömrü ile Avrupa ülkelerinde her yıl artan miktarlarda talep edilmektedir. Ürünün ihracata hazırlanması, ürün güvenliğini sağlamaya yönelik her türlü kalite sistemine sahip (HACCP, ISO 9002, BRC, ETI, EUREPGAP) özel sektör kanalı ile yapılmaktadır. Diğer meyve türleri ile karşılaştırıldığında "Bursa Siyahı" inciri üretim süreci, özellikle ilaç kullanımını gerektirmediğinden ürün güvenliği yüksek olan bir türdür. Bu alanda "Sarılop" incir çeşidi, dünya pazarında Smyrna (İzmir) adıyla tanınan lezzetli bir çeşittir.

Yetiştirildiği Bölge: Akdeniz, Ege ve Marmara

Pazara Sunum Dönemi: Ağustos başı - Kasım

slider imageslider imageslider imageslider imageslider image