Bir Türk çeşidi olan "Ziraat 0900" kirazı uzun depo ömrü, sert, aromatik ve sulu yapısı ile talebi yoğun olan bir kiraz çeşididir. Meyvenin sahip olduğu yüksek kalite, ülkenin doğal tarımsal kaynakları, sıcak ve kurak yaz ile soğuk kış mevsiminden ileri gelmektedir. Kiraz, tüm ülkede yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan bir meyve türüdür. Kiraz üretimi Türkiye'de Avrupa süpermarketlerince talep edilen HACCP; EUREPGAP standartlarının uygulandığı ilk tarımsal üretim faaliyetlerindendir. Bu üretim düzenine uygun yetiştiricilik ülke çapında bir artış trendi göstermektedir. İhracata yönelik ürün İzmir (Kemalpaşa) Mayıs ortalarından başlayıp (sapı kısa), Haziran Temmuz aylarında (Ziraat 0900) Napolyon (Afyon, Burdur, Isparta, Salihli) ile devam eder.

Yetiştirildiği Bölge: Akdeniz ve Ege

Pazara Sunum Dönemi: Mayıs ortası - Ağustos başı

slider imageslider imageslider image